Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Το ΜέΡΑ25 προσφεύγει στο ΣτΕ και ζητά να ανασταλεί η απόφαση απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου

Ένα βήμα παραπάνω προχωρά το ΜέΡΑ25

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία ημέρα μετά την υπογραφή του κοινού κειμένου από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη προχωρά ένα βήμα παραπάνω και καταθέτει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης και αίτησης αναστολής, δηλαδή ασφαλιστικά μέτρα, κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου.

Τις αιτήσεις, που καταθέτουν οι δικηγόροι του ΜέΡΑ25, υπογράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, αναφέρεται:

«Οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ήδη τοποθετηθεί σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών.

Ελπίζουμε και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ