Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα τοποθέτηση Κικίλια για τον κορονοϊό: Θα φοράμε μάσκα μέχρι την άνοιξη (video)

Πώς θα βγούμε από το lockdown - Τι είπε ο υπουργός Υγείας για το εμβόλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μάσκα κυκλοφορούμε σίγουρα μέχρι την άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως έκανε, γνωστό ο Βασίλης Κικίλιας. Με τον υπουργό Υγείας να κάνει νέα τοποθέτηση για την πανδημία, την ώρα που η χώρα είναι σε lockdown, κάτι που είχε ανακοινώσει ο ίδιος πρώτος, πριν από τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να επικρατεί εκνευρισμός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. Τόνισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κορώματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Για το εμβόλιο ανέφερε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχειά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορονοϊό στη Γερμάνια, καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ