Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Γεννηματά για Μπάιντεν – Χάρις: Νίκη προόδου και μια νίκη για τις γυναίκες

«Είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο - αμερικανικές σχέσεις»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαιρέτησε με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα την εκλογή του Τζο Μπάιντεν (έστειλε μήνυμα ενότητας) στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ. «Είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο – αμερικανικές σχέσεις», ανέφερε εκτός των άλλων, αναφερόμενη και στην Καμάλα Χάρις.

Δημοσίευσε φωτογραφία του μαζί με την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, κι ανέφερε:

«Είναι μια μέρα χαράς και ελπίδας για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τον κόσμο. Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι μια νίκη της προόδου απέναντι στη συντήρηση και τον λαϊκισμό, της ελπίδας απέναντι στο φόβο, της συμφιλίωσης απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό, που τόσο ταλαιπώρησε και την αμερικανική κοινωνία. Είναι και μια νίκη για τις γυναίκες, με την πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ.

Εύχομαι ο 46ος Πρόεδρος, με τις περισσότερες ψήφους στην ιστορία των αμερικανικών εκλογών, να σταθεί δίπλα στην Ευρώπη και να υπερασπιστούμε την ειρήνη και την ασφάλεια. Μόνο μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η πανδημία, η κλιματική κρίση, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός και οι ανισότητες. Κυρίως όμως, είμαι βέβαιη ότι μια νέα σελίδα ουσιαστικής συνεργασίας και κατανόησης ανοίγει σήμερα για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις».

Σε διπλή γλώσσα, ελληνικά και αγγλικά, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ:

«Με τον Τζο Μπάιντεν και την Κάμαλα Χάρις στις ΗΠΑ επικράτησαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές αξίες. Συγχαρητήρια!

With Joe Biden and Kamala Harris in the US democratic and progressive values prevailed. Congratulations!»

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ