Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

«Μελιστάλακτος» Καρατζαφέρης για Μπογδάνο: Μπορεί να διεκδικήσει τον χώρο που εγκατέλειψαν Άδωνις, Βορίδης

Κύλησε ο τέντζερης...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ρητορική και οι θέσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου φαίνεται πως «εξίταραν» τον πολιτικό «πατέρα» των Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτήρισε ως «πολύ εξελίξιμο» αν και «άγουρος» ακόμα.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στην εξέλιξη της Χρυσής Αυγής, που καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, με τα στελέχη της να παίρνουν θέση στα κελιά τους, ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε: «Γίνανε κάποια λάθη, τα οποία διώχνουν τον κόσμος. Όταν η ΧΑ πήρε 9%, δεν ήταν όλοι αυτοί που την ψήφισαν φασίστες. Ο κόσμος αυτός απομακρύνεται από τη ΝΔ και ανοίγεται ένας πολύ μεγάλος χώρος. Ένα 10% είναι άστεγο. Δεν πάνε στη ΝΔ. Ο Βελόπουλος προσπάθησε, αλλά είναι ένα αντίγραφο, δεν είναι original».

Όπως ανέφερε, «στη Δεξιά υπάρχει ένα μεγάλο κενό».

Ερωτηθείς να πιστεύει ότι ο κ. Μπογδάνος επιχειρήσει την ίδρυση ενός νέου κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Δεν ξέρω αν θα είναι ζημιά ή ωφέλεια να ιδρύσει κόμμα. Ο Μπογδάνος έχω την αίσθηση ότι ναι μεν είναι πολύ εξελίξιμος, αρά τώρα είναι σαν να φας Γενάρη βερύκοκο. Είναι άγουρος ακόμα. Μπορεί αύριο να διεκδικήσει τον χώρο που εγκατέλειψαν ο Βορίδης και ο Άδωνις».

Σχολιάζοντας τους δύο τελευταίους, είπε με νόημα: «Κάποιες ρίζες μένουν ανεξίτηλες. Ιδίως ο Μάκης είχε φανατικό κοινό, που κινείτο πολύ δεξιότερα απ’ ό,τι ο ΛΑΟΣ και προσπαθούσα κάθε φορά να μαζέψω τους κραδασμούς. Σε αυτό το κομμάτι αισθάνομαι μια απογοήτευση με κάποιες δηλώσεις που κάνει. Το αντιλαμβάνομαι ότι η καρέκλα είναι καρέκλα, γλυκαίνεται κανείς αλλά μέχρι σημείου να απεμπολήσεις τις αρχές που υπηρέτησες επί 30 χρόνια».

«Ακόμα και σήμερα, και δυστυχώς, τον ακολουθεί το τσεκούρι. Γιατί το σήκωσε εκείνη την εποχή; Γι’ αυτά τα οποία τώρα εκπέμπει; Ο κόσμος που είχε πιστέψει κάποια πράγματα σε αυτούς τους ανθρώπους, μπορεί να ακουμπήσει σε κάποιον σαν τον Μπογδάνο ή κάποιον σαν τον Μακρόπουλο, ξέρω ‘γω», υπογράμμισε.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα έχει «κανένα μέλλον»: «Από τη στιγμή που πέρασαν τα κάγκελα της φυλακής, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανακάμψουν. Η ΧΑ ως ΧΑ και οι εκπρόσωποί της ως άνθρωποι της ΧΑ, πολύ δύσκολα θα ορθοποδήσουν».

Όσον αφορά στους ψηφοφόρους της ΝΔ «που μένουν άστεγοι», ο κ. Καρατζαφέρης εκτιμά ότι «δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα στη ΝΔ που να μπορεί να μιλήσει σε αυτά τα αυτιά μέσα στη Νέα Δημοκρατία(…). Μάκης και Άδωνις είναι εντελώς αντιπαθείς σε αυτόν τον χώρο».

«Λάθος του Πλεύρη που αποκήρυξε τον πατέρα του»

«Λάθος του Θάνου Πλεύρη που αποκήρυξε τον πατέρα του», σχολίασε αναφορικά με τον βουλευτή της ΝΔ, που πρόσφατα διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη. «Η αποκήρυξη του πατέρα ήταν λάθος, δεν αρέσει και στον μεγαλύτερο αριστερό. Άνευ του πατρός του, ο Άδωνις θα έδινε εξώδικα. Καλό παιδί (ο Θάνος Πλεύρης), αλλά δεν είχε χρόνο εξωοικογενειακής ωρίμανσης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ