Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Βουλή LIVE: Συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

Και η μάχη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης καλά κρατεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση βρέθηκε ουσιαστικά να απολογείται για τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019 και κυρίως για τους 25 χιλιάδες πλειστηριασμούς που έγιναν εντός της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Με ένταση η πρώτη ημέρα

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας δεν στόχευε τον Χρήστο Σταϊκούρα αλλά να «κοντύνει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο καθώς αναδεικνύονται τα αποτελέσματα της πολιτικής του στο υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμεία κριτική τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Κυριακή η ψηφοφορία

Σημειώνεται ότι, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας, ο μέγιστος αριθμός βουλευτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα εντός της αίθουσας είναι 60 άτομα.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα τοποθετηθούν το απόγευμα της Κυριακής (25/10), με αντίστροφη σειρά ώστε η συζήτηση να λήξει με την ομιλία του πρωθυπουργού και περίπου στις 8:00 μμ να ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ