Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Χρυσοχοΐδης: Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, θα σταματήσει και τον κορονοϊό

Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι, λοιπόν, νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη φοράνε μάσκα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές Αρχές. Κι όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα, η πόλη είχε καταφέρει να ελέγχει πλήρως τα κρούσματα και να διατηρεί πολύ καλύτερη εικόνα από την Αθήνα.

Προκειμένου να μην έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε από τους πολίτες να τηρούν πολύ αυστηρά τα μέτρα, κάτι που έκανε και ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμμαχός τους στην… καμπάνια κατά του κορονοϊού έγινε την Τετάρτη (21/10) και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα για να παρουσιάσει τη «Δράση», τη δίκυκλη ταχεία γρήγορη ομάδα δράσης, πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε. Στη Θεσσαλονίκη, η «Δράση» απαρτίζεται από περισσότερους από 40 αστυνομικούς, που κινούνται κατά ζεύγη σε δίκυκλα χαμηλού κυβισμού («παπάκια»)

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού είναι κεντρικό ζήτημα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, την Ευρώπη και τον πλανήτη. Η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται.

Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι, λοιπόν, νοιάζονται για τους δικούς τους και τους άλλους ανθρώπους και αγαπούν τη Θεσσαλονίκη φοράνε μάσκα.

Αυτή η πόλη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς, είναι βέβαιο πως μπορεί να αντιμετωπίσει και αυτόν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Αστυνομία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι πραγματοποιεί χιλιάδες ελέγχους και καταγράφει χιλιάδες παραβάσεις.

«Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε τους λίγους ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, που είναι και οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν αυτές τις οδηγίες.

Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν πολύ γρήγορα, σε οποιοδήποτε σημείο, θα αλωνίσουν στην κυριολεξία την πόλη. Είναι μια καινούργια δραστηριότητα που ήδη εδώ και δυο μήνες λειτουργεί με καλά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, με καλούς αστυνομικούς επικεφαλής, και είμαι βέβαιος ότι η νέα ομάδα “Δράση” θα προσθέσει αξία στην ασφάλεια της πόλης», είπε, ΑΚΌΜΑ, ο υπουργός, εκφράζοντας τη ικανοποίησή του για την «πολύ σημαντική» μείωση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός εξήρε, επίσης, την συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στη λειτουργία του κοινού επιχειρησιακού κέντρου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στους αστυνομικούς της ομάδας «Δράση», με τους οποίους είχε συνομιλία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

«Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται. Η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό. Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συμπολίτη και τον συνάνθρωπό τους, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη έχει σταματήσει πολλούς εχθρούς. Είναι βέβαιο ότι και τώρα μπορεί, με τις δράσεις της, την ευθύνη των πολιτών της, να αντιμετωπίσει κι αυτόν τον αόρατο εχθρό».

«Η Ελληνική Αστυνομία», υπογράμμισε ο υπουργός και συνέχισε… «είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid. Κάνει χιλιάδες ελέγχους, διαπιστώνει επίσης χιλιάδες παραβάσεις. Δεν έχουμε καμιά διάθεση αντιδικίας με τους συμπολίτες μας αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα παραβαίνοντας τις εντολές και τις οδηγίες των επιδημιολόγων και των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι οι αρμοδιότεροι όλων να δίνουν οδηγίες».

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση φαινομένων συγχρωτισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «θα επιχειρήσουμε με όλα τα μέσα συνεννόησης να μην επιτρέψουμε μεγάλες συγκεντρώσεις» και διερωτήθηκε «γιατί οι δυνάμεις του νόμου και οι συμπολίτες μας να υφίστανται για λίγους ανθρώπους τόσο μεγάλη ζημιά που σχετίζεται ακόμη και με την ανθρώπινη ζωή». Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα «είμαστε παρόντες είτε να αποτρέψουμε είτε να προκαλέσουμε διάλυση συγκεντρώσεων που δυστυχώς στηρίζονται σε ανεύθυνες αντιλήψεις και τροφοδοτούν με πανδημία την περιοχή και κάνουν μεγάλη ζημιά σε όλη την κοινωνία».

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί, συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Ασημάκης Χριστοδουλίδης, όπως επίσης διευθυντές των διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ