Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Με… κρασί υποσχέθηκε έργα ο Βορίδης σε Νεμέα και Αργολίδα

Τι είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αμπελοκαλλιέργεια και τα αρδευτικά έργα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τις εξελίξεις στον τομέα του πολλαπλασιαστικού υλικού ενημερώθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της πρότυπης μονάδας πολλαπλασιασμού αμπέλου Μπακασιέτα, στη Νεμέα. Δοκίμασε και κρασάκι, επισκέφτηκε και την Αργολίδα, μιλώντας και για τα αρδευτικά έργα, που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το κανονιστικό πλαίσιο σχετικά με την κλωνική επιλογή αμπέλου, που υπεγράφη τον Φεβρουάριο, λειτουργεί αποτελεσματικά προς όφελος των Ελλήνων αμπελοκαλλιεργητών.

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 1

Ακολούθησε η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας και την «Οινοποιία Κουτσοδήμου» όπου ο κ. Βοριδης είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει υψηλής ποιότητας κρασιά της περιοχής.

Από την πλευρά τους, οι οινοπαραγωγοί εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού, τον Πράσινο Τρύγο και την Απόσταξη Κρίσης. Παράλληλα, καλωσόρισαν την ανακοίνωση του κ. Βορίδη ότι η χώρα μας έχει ήδη προσυπογράψει, μαζί με τη Γαλλία, πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να δοθεί η δυνατότητα εκ νέου ενεργοποίησης των συγκεκριμένων μέτρων και το επόμενο έτος, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 2

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρέθηκε στην Αργολίδα, όπου εγκαινίασε, μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, το αρδευτικό έργο του Αναβάλου. Εκεί ο κ. Βορίδης επεσήμανε την προτεραιότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης στην προώθηση και ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων, τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα οποία θα υπηρετούν ένα σύγχρονο φιλοπεριβαλλοντικό μοντέλο άρδευσης με την αξιοποίηση των επιφανειακών υδάτων αντί των υπογείων.

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 6

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 7

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 3

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 4

Βορίδης Νεμέα Αργολίδα κρασί αμπέλια αρδευτικά έργα 5

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ