Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ο Λαγός ζητά ελαφρυντικά επειδή είναι… φιλόζωος και Χριστιανός

«Μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής», είπε, ακόμα, ο συνήγορός του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού κατέθεσε και αυτός αίτηση ελαφρυντικών, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, υπογραμμίζοντας πως ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή, ενώ αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ της Τετάρτης (07/10) η διαδικασία στο δικαστήριο, μετά την ιστορική απόφαση που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό μόρφωμα.

Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Λαγός, ευρωβουλευτής και πλέον ένοχος με τη «βούλα» της ελληνικής δικαιοσύνης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αιτήθηκε κι αυτός τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο ευρωβουλευτής καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσής και ο συνήγορός του αναφέρθηκε στις δράσεις του υποστηρίζοντας πως: «Μέχρι σήμερα προάγει τα συμφέροντα της Ελλάδος, νόμιμα με πολιτικά μέσα μέσω της Ευρωβουλής». Όπως αναφέρθηκε, επιπλέον, αναφέρθηκε στα φιλοζωικά αισθήματα του Γιάννη Λαγού και την πίστη του στην ορθόδοξη θρησκεία για να πείσει το δικαστήριο να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά.

Τι προβλέπεται για την ασυλία του Γιάννη Λαγού

Σημειώνεται ότι ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, που καταδικάστηκε και αυτός στη δίκη της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προστατεύεται προς το παρόν από ασυλία καθώς είναι ευρωβουλευτής, αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να αρθεί και αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που η ποινή που θα του επιβληθεί προβλέπει φυλάκιση.

Τότε αυτό που θα χρειαστεί είναι ένα επίσημο αίτημα από τις ελληνικές αρχές στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, ο οποίος με τη σειρά του θα το προωθήσει στην ειδική επιτροπή προς εξέταση, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

Αμετανόητος ο Λαγός: Χαίρομαι που σας πολεμώ – Δεν κάνω πίσω σε τίποτα

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε, πάντως, και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, στην πρώτη του δήλωση μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως ένοχο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γιάννης Λαγός επιτέθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα κάνει πίσω σε τίποτα.

«Αυτη είναι η Ελληνική δικαιοσύνη.τσιρακι και δουλικο σκυλάκι του συστήματος.χαίρομαι που σας πολεμώ.ούτε θα κάνω πισω σε τίποτα.ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.συνεχίζω πιο αποφασισμένος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ