Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Μπλόκο» από το Μαξίμου στον διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή

Ο Κώστας Τασούλας δεν θα υπογράψει το έγγραφο για να αναλάβει τα καθήκοντα της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μπλόκο» στον διορισμό της συζύγου του Νίκου ΜιχαλολιάκουΕλένη Ζαρούλια, σε θέση μετακλητού υπαλλήλου βάζει το Μαξίμου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την απόφαση, μόλις πέντε ημέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Μετά τη δημοσιοποίηση του διορισμού της, υπήρξε έντονη αντίδραση από το Μαξίμου και έτσι ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας δεν θα υπογράψει το έγγραφο για να αναλάβει τα καθήκοντα της.

Για να μην πραγματοποιηθεί ο διορισμός, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Τασούλας υπογραμμίζει σε γραπτή του δήλωση ότι θα φροντίσει να μην αναλάβει υπηρεσία η Ελενη Ζαρούλια, πριν την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο».

Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, «ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικοινωνιακό damage control» η αλλαγή του κανονισμού της Βουλής

Για «επικοινωνιακό damage control» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε νέα του ανακοίνωση σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης διορισμούς της Ζαρούλια.

«Αφού ο κ. Τασούλας πέντε μέρες πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή διόρισε την υπόδικη νεοναζί Ζαρούλια ως μετακλητή στη Βουλή, αφού με δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι «απόλυτο δικαίωμα» του κ. Μιχαλολιάκου και αφού το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου αντέδρασε σφόδρα, έσπευσε να δηλώσει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής, κατόπιν εορτής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «θα ήταν προτιμότερο να παραδεχθεί πως έκανε ανοησία και να ζητήσει απλά μια συγνώμη».

«Τόσο αυτός όσο και ο κος Μητσοτάκης που θεωρεί ότι όλα μπορούν να γίνουν ανεκτά από τη κοινή γνώμη με τη μέθοδο του επικοινωνιακού damage control», καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πώς δικαιολογούσαν την απόφαση κοινοβουλευτικές πηγές

Νωρίτερα κοινοβουλευτικές πηγές για την υπόθεση διορισμού στη Βουλή της Ζαρούλια ανέφεραν ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της Ζαρούλια. Όσο για τον χρόνο (διορισμού), ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Μιχαλολιάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα για την απόφαση του διορισμού.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ