Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Φάουλ» της Μενδώνη για καλλιτέχνες: Δεν μπορούν να αποζημιωθούν γιατί πληρώνονται με «μαύρα»

Νέα προκλητική δήλωση της υπουργού Πολιτισμού προκαλεί «θύελλα» στον καλλιτεχνικό κόσμο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την οργή των καλλιτεχνών (φάνηκε αργότερα και στις νέες τους κινητοποιήσεις) προκάλεσε μια δήλωση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Βουλή, την ώρα μάλιστα που οι άνθρωποι του Πολιτισμού έχουν πληγεί δραματικά και συνεχίζουν να δοκιμάζονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στη Βουλή, η κ. Μενδώνη δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να αποζημιωθούν όλοι οι καλλιτέχνες αφού, όπως είπε, πολλοί από αυτούς κινούνται στον χώρο της «μαύρης οικονομίας».

Η νέα προκλητική δήλωση της υπουργού Πολιτισμού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Αναγνωστοπούλου: Ο πλήρης στιγματισμός του χώρου του Πολιτισμού

Αντιδρώντας στα λεγόμενα της κ. Μενδώνη, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου έκανε λόγο για πλήρη στιγματισμό του χώρου του Πολιτισμού.

«Η υπουργός Πολιτισμού καταργεί με την πολιτική, τα λόγια και τις πράξεις της κάθε έννοια Πολιτισμού. Αφού απαξίωσε με αναίδεια ακόμα και μεγάλους δημιουργούς αυτού του τόπου, αφού αδιαφόρησε παντελώς για τους ανθρώπους του Πολιτισμού και τις ανάγκες τους εν μέσω πανδημίας, αφού τους καταδίκασε στην πείνα και την ανέχεια, δείχνοντας έτσι ότι η τέχνη αποτελεί σπάταλη πολυτέλεια, τώρα έφτασε στο σημείο να κατασυκοφαντήσει τον κόσμο του Πολιτισμού. «Κινείται στον χώρο της μαύρης οικονομίας». Ο πλήρης στιγματισμός του χώρου του Πολιτισμού.

Η κ. Υπουργός είναι βέβαιο πια πως δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτοκαταργείται η ίδια ως θεσμικός εγγυητής του Πολιτισμού αυτής της χώρας. Ο κ. Πρωθυπουργός όμως πώς αντιλαμβάνεται τον Πολιτισμό; Τότε που «αγκάλιαζε» προεκλογικά τους καλλιτέχνες ή τώρα που η υπουργός του τους συκοφαντεί, αντί να μεριμνήσει για την επιβίωσή τους και τη δημιουργική έκφρασή τους;», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αναγνωστοπούλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ