Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής μετά από κρούσμα κορονοϊού – Σε καραντίνα ο Σαρλ Μισέλ

Η Σύνοδος θα γίνει την 1η και 2 Οκτωβρίου - Αρνητικό το τεστ για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την αναβολή της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ήταν να γίνει 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με θέμα και την τουρκική προκλητικότητα, λόγω κρούσματος κορονοϊού ανακοίνωσε η ΕΕ. Η Σύνοδος, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει την 1η και 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, την Τρίτη (22/09) έγινε γνωστό ότι ένας υπάλληλος της ασφάλειας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με τον οποίο είχε στενή επαφή, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και για τον λόγο αυτό ο Σαρλ Μισέλ υποβλήθηκε σε τεστ.

Όπως έγινε επίσης γνωστό, ο Σαρλ Μισέλ ήταν αρνητικός στο τεστ για κορονοϊό σε εξετάσεις που υποβλήθηκε την Δευτέρα (21/09), αλλά σεβόμενος τη βελγική νομοθεσία θα μπει σε εθελοντική καραντίνα.

Σημειώνεται ότι κάποιοι ήδη βλέπουν ότι είναι πολύ βολικό ως πρόσχημα το κρούσμα κορονοϊού με σκοπό να κερδηθεί χρόνος, καθώς το κύριο αντικείμενο της Συνόδου θα ήταν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω των προκλητικών της ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν η Άγκελα Μέρκελ και ο Σαρλ Μισέλ με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στη συνέχεια έκανε νέα επίθεση σε Ελλάδα και Γαλλία.

Για την τηλεδιάσκεψη αυτή τόσο η γερμανίδα καγκελάριος όσο και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου ήταν φειδωλοί για το τι συζητήθηκε σε αντίθεση με τον τούρκο πρόεδρο ο οποίος μέσα σε διάστημα μιας ώρας παρουσίασε δυο πρόσωπα.

Το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας πήγε για αργότερα «λόγω συγχρονισμού», τονίστηκε, άλλωστε στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (21/09), με τον Νίκο Δένδια να δηλώνει: «Θετική η αποχώρηση του Oruc Reis. Χρειάζονται και άλλα δείγματα σεβασμού διεθνούς δικαίου».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ