Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Ο Ξανθός έβαλε στη θέση του τον Πρόεδρο του ΠΙΣ που είπε «ευτυχώς που έχουμε 2019 και όχι 2018» (video)

«Η επιτροπή δεν θέλει ανθρώπους οι οποίοι να δίνουν επιστημονική συνηγορία σε πολιτικές αποφάσεις», του απάντησε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε μια πρωτοφανή για τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα δήλωση ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως είμαστε τυχεροί που έχουμε 2019 και όχι 2018 γιατί τώρα την πανδημία τη διαχειρίστηκε με πολιτική επιλογή η επιστήμη!

«Υπήρξαμε τυχεροί ότι αυτή η κρίση μας έτυχε το 2019 και όχι το 2018. Διότι το 2019 την κρίση αυτή τη διαχειρίστηκε με πολιτική επιλογή η επιστήμη με τα αποτελέσματα τα οποία προανέφερα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Η δήλωσή αυτή προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος απαίτησε να την ανακαλέσει.

«Ο κ. Εξαδάκτυλος διέπραξε μια απρέπεια. Το να μας λέει τώρα ότι αυτή η κρίση αυτή και η πανδημία ήταν το 2018 δεν θα τη διαχειριζόταν η επιστήμη, αλλά εννοεί προφανώς κάποιοι άσχετοι πολιτικοί προσβάλει το πολιτικό σύστημα της χώρας και την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι απαιτώ να την πάρει πίσω. Απαιτώ να την πάρει πίσω τώρα», είπε ο κ. Ξανθός και συνέχισε: «Είναι ντροπή ο εκπρόσωπος του ιατρικού κόσμου να εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως και να προσπαθεί να δώσει συνηγορία δεν ξέρω σε ποιον. Εδώ είναι ο αρμόδιος υφυπουργός. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτή τη στάση που απαξιώνει αν θέλετε και το κύρος της επιτροπής. Διότι η επιτροπή δεν θέλει ανθρώπους οι οποίοι να δίνουν επιστημονική συνηγορία σε πολιτικές αποφάσεις. Θέλει συγκροτημένη τοποθέτηση που να πείσει την κοινωνία. Και με αυτές τις τοποθετήσεις κ. Εξαδάκτυλε προσβάλλετε τον ιατρικό κόσμο και τη θέση την οποία κατέχετε».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ