Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Χοντρό άδειασμα» της ΚΕΔΕ στο υπουργείο Υγείας: Είχαμε ενημερώσει ότι ήταν μεγάλες οι μάσκες (video)

«Έχω δώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται στο Μαξίμου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το «σίριαλ» με τις «XXL» μάσκες που παραδόθηκαν στα σχολεία συνεχίζεται, όπως και το «πινγκ πονγκ» της ευθύνης για το φιάσκο, με την ΚΕΔΕ -μετά την επίθεση στον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη– να επανέρχεται, αποκαλύπτοντας ότι είχε ενημερώσει για το ακατάλληλο μέγεθος των μασκών.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του OPEN, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για το γεγονός ότι οι μάσκες ήταν μεγάλες και πρόσθεσε πως την ευθύνη θα πρέπει να αναλάβουν όλοι όσοι ενημερώθηκαν για αυτό.

Ο κ. Παπαστεργίου δεν στάθηκε όμως μόνο εκεί, καθώς, ερωτηθείς για τις νέες προδιαγραφές υπό τις οποίες οι προμηθευτές θα φτιάξουν τις καινούριες μάσκες, απάντησε ότι μέχρι τώρα, η ΚΕΔΕ δεν έχει καμία ενημέρωση.

«Έχω δώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζονται στο Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αποφεύγοντας να κατονομάσει πρόσωπα του υπουργείου Υγείας που γνώριζαν το λάθος αλλά… αδιαφόρησαν, σύμφωνα με τα λεγομενά του. «Δεν μπορώ να δεχθώ, και θεώρησα άδικο την αόριστη αναφορά ότι φταίει η ΚΕΔΕ», σημείωσε.

Ωστόσο, ο κ. Παπαστεργίου δεν διευκρίνισε αν ενημέρωσε εγγράφως το υπουργείο Υγείας ή το έκανε ανεπίσημα.

Το σχετικό βίντεο:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ