Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Όταν ο Άδωνις ζητούσε μη άρση της ασυλίας του για συκοφαντικό σχόλιο κατά δημοσιογράφου (video)

Είχε πει πως ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης ήταν ο «αρχηγός των κουκουλοφόρων»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ήταν 29 Μαΐου του 2013 όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε από το βήμα της Βουλής – και απευθυνόμενος προς το σώμα – να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του μετά από μήνυση του δημοσιογράφου και τότε προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη.

Η μήνυση έγινε για συκοφαντικό σχόλιο του που είχε κάνει περίπου 1,5 χρόνο πριν, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, κατά του δημοσιογράφου μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας και ενώ ήταν στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε διακόψει τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, λέγοντας πως ο κ. Τρίμης ήταν «ο αρχηγός των κουκουλοφόρων».

Για την ιστορία, υπάρχει και σχετικό video:

Στην ψηφοφορία, λοιπόν, της 29ης Μαΐου του 2013 ο Άδωνις Γεωργιάδης επικαλούμενος το άρθρο 61 του κανονισμού της Βουλής, ζήτησε (όπως φαίνεται κι από τα πρακτικά της Βουλής που είναι διαθέσιμα) από τους συναδέλφους του να μην ψηφίσουν την άρση της ασυλίας του γιατί η δική του περίπτωση θεωρούσε «ότι είναι ο ορισμός της βουλευτικής ασυλίας με την έννοια της πολιτικής πράξεως που έγινε μέσα στην Ολομέλεια και στο πλαίσιο ασκήσεως των καθηκόντων» του.

Screenshot 4 2

Κι όλα αυτά, βέβαια, έχουν τη δική τους σημασία σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης ένα αντίστοιχο θέμα, σήμερα, επτά χρόνια μετά, μετά από μία μήνυση ενός επίσης δημοσιογράφου κατά βουλευτή.  

Πηγή video: Gerogriniaris

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ