Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

«Απόλυτη συμφωνία» Μητσοτάκη με Μακρόν στη στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τη συνάντηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κορσική, όπου διαπιστώθηκε απόλυτη συμφωνία και συμβατότητα στην κεντρική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις, διαφορετικά ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις», συμφώνησαν οι δυο ηγέτες, κάτι που, όπως σημειώνουν οι ίδιες πήγες, είναι στο κλίμα του άρθρου του πρωθυπουργού στις τρεις ξένες εφημερίδες.

Προσθέτουν ότι συζητήθηκε ακόμα η προοπτική και το ενδιαφέρον μιας στρατηγικής σχέσης.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν «κάντε λίγη υπομονή και θα ακούσετε περισσότερα από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη».

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς εταίρους στο πλευρό της, κάτι που αναμένεται να αποτυπωθεί και στα συμπεράσματα (Διακήρυξη) της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

«Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες»

Μετά τη συνάντηση, ο Μακρόν έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter: «Χαίρομαι που ξαναβρίσκω τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη σύνοδο κορυφής Med7, που φιλοξενεί η Γαλλία στο Αζαξιό. Οι συζητήσεις μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες. Του εξέφρασα την πλήρη αλληλεγγύη μας μετά τη φωτιά της Μόριας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ