Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε διάλογο για αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο (video)

Ελλάδα και Τουρκία φαίνεται πως κάθονται στο τραπέζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας να ξεκινήσουν σε διάλογο διπλωματών για την αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε: «Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και τούρκους ηγέτες, οι δύο Σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών στρατιωτικής αποσυμπίεσης για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι πολύτιμοι Σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις για όλα τα θέματα που επηρεάζουν την κοινή μας ασφάλεια.

Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους Συμμάχους για να βρω μια λύση στις εντάσεις στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Η ανάρτηση του γγ του ΝΑΤΟ:

Ερντογάν σε Μέρκελ: Απαράδεκτο να υποστηρίζετε την εγωιστική συμπεριφορά της Ελλάδας

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των Άγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το CNN Turk αναφέρει ότι ο τούρκος πρόεδρος κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο τηλεφώνημα που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο, δηλώνοντας ότι είναι απαράδεκτο η εγωιστική και άδικη συμπεριφορά της Ελλάδας να υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες.

Σύμφωνα με το Open, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τόσο τη χώρα μας όσο και την Κύπρο ότι βρίσκονται πίσω από το αδιέξοδο και την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μέρκελ στην επίλυση του προβλήματος στην Ανατολική Μεσόγειο που προκλήθηκε από βήματα ή πρωτοβουλίες της Ελλάδας ή χωρών που την υποστηρίζουν.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ