Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Η νέα κόντρα Ακρίτα – Άδωνη, η «σφήνα» Μπογδάνου και η απάντηση της δημοσιογράφου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε το Σαββατοκύριακο που πέρασε μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και της Έλενας Ακρίτα, μετά από κριτική της δημοσιογράφου αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό.

Ωστόσο, η κριτική της δημοσιογράφου όμως για ένα τόσο πολυσυζητημένο έργο δεν φάνηκε να άρεσε στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος σε απάντησή του έκανε λόγο περί «άρρωστου μυαλού» της κ. Ακρίτα.

Όπως είναι φυσικό, το απαράδεκτο σχόλιο δεν το άφησε αναπάντητο η δημοσιογράφος, η οποία σε νέα της ανάρτηση, σχολίασε ότι η φράση του κ. Γεωργιάδη είναι μηνύσιμη, ενώ αναφέρθηκε στην κατάθλιψη με την οποία παλεύει εδώ και τρεις δεκαετίες:

«Λοιπόν ακούστε κύριε Άδωνη Γεωργιάδη για να τελειώνουμε. Το «άρρωστο μυαλό της» είναι μηνυσιμο. Πάλεψα και παλεύω τριάντα χρόνια με την κατάθλιψη- γεγονός πασίγνωστο, πολλές φορές το έχω δηλώσει δημόσια – δεν σάς δίνει το δικαιωμα να με στοχοποιείτε προβαίνοντας σε άθλιους χαρακτηρισμούς! Οι άνθρωποι που πολεμάμε την νόσο αυτή είμαστε όλοι άξιοι σεβασμού και δεν σάς επιτρέπουμε να μάς πιάνετε στο στόμα σας. Ντροπή!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157956173799177&set=a.10151100911149177&type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARDTiH8xBHGjH-aww_fcQDTlsYcegrZzSpRuwm4uOr8xo2XWJHvjegNIvgY5bDxwnIVQw5T-vdIU-b1JaZevEAZJl9phiwHZJD5xPsoSu_mccz30pC7MrblOvl0wRTMaSv_H5W7YzzCDb2afTfoc0As2IGKlizwVlMtYeVqx8jg20-Az3zoS9zhoLtd7TGY-JWQbTnjUKVM7ZiuhOw&__tn__=-R

Παίρνοντας, όμως τη σκυτάλη της κόντρας και στην προσπάθειά του να «μαζέψει» το απρεπές του σχόλιο, ο κ. Γεωργιάδης το έκανε… χειρότερο: «Αγαπητή κυρία Ακρίτα, ούτε ήξερα ούτε θα μπορούσα να ξέρω ότι πάσχετε από κατάθλιψη. Σας εύχομαι πολλά περαστικά και δεσμεύομαι να μην σας ασκήσω κριτική ξανά, για όσα γράφετε κάθε μέρα για μένα, αφού τώρα πλέον θα τα βλέπω υπό άλλη σκοπιά. Η επένδυση πάει μία χαρά πάντως», σημείωσε.

Από την πλευρά της η κ. Ακρίτα επισήμανε το νέο «φάουλ» του κ. Γεωργιάδη, τονίζοντας τα εξής: «Όταν κάνεις το άθλιο αθλιότερο επικαλούμενος το ‘ακαταλόγιστο’ (τύπου ‘αυτά που λέει ένας καταθλιπτικός είναι ασήμαντα και άνευ ουσίας’) απαξιώνοντας ταυτόχρονα τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη! Ειλικρινά λυπάμαι Άδωνη Γεωργιάδη».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157956391299177&set=a.10151100911149177&type=3&__tn__=-R

Η «σφήνα» Μπογδάνου

Και κάπου εδώ, «εμφανίστηκε» και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος σημείωσε ότι «δεν γνώριζα, ομολογώ, ότι η κα Ακρίτα πάσχει από κατάθλιψη. Γνωρίζω όμως ότι ο αγώνας οποιουδήποτε εναντίον της νόσου είναι επίπονος και δύσκολος και απαιτεί ενσυναίσθηση από όλους» και στη συνέχεια ανέφερε ότι αποσύρει τη μήνυσή του σε βάρος της. «Υπό αυτό το πρίσμα, από την πλευρά μου η διαμάχη με την κα Ακρίτα, δημόσια ή δικαστική, λήγει εδώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της Ακρίτα στον Μπογδάνο και το νέο «καρφί» κατά Άδωνη

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, η Έλενα Ακρίτα υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Τουλάχιστον εσείς κατανοείτε ότι η κατάθλιψη δεν έχει την παραμικρή σχέση με ακαταλόγιστο και με ‘άρρωστα μυαλά’ όπως νομίζει ο πωλητής νανογιλέκων».

«Κύριε Μπογδάνε, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αλλά μην ανησυχείτε για μένα. Κατάθλιψη έχει η μισή Ελλάδα απλώς δεν το ξέρει. Εγω και το γνωρίζω και ακολουθώ πίστα τις οδηγίες του γιατρού μου. Έκανα το ‘outing’ πριν πέντε χρόνια κι έκτοτε βοηθώ όπως και όσο μπορώ άτομα που έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα. Και πιστέψτε με, είναι πολλοί εκείνοι που δεν τολμούσαν να το ομολογήσουν στο περιβάλλον τους πόσω μάλλον στον εαυτό τους.

Τουλάχιστον εσείς κατανοείτε ότι η κατάθλιψη δεν έχει την παραμικρή σχέση με ακαταλόγιστο και με ‘άρρωστα μυαλά’ όπως νομίζει ο πωλητής νανογιλέκων. Εμείς οι διεγνωσμενοι καταθλιπτικοί, είμαστε ενεργοί πολίτες, δημιουργικοί, παράγουμε έργο και απολαμβάνουμε τη ζωή μας: ίσως γιατί δεν την θεωρούμε αυτονόητη και δίνουμε καθημερινά τη μάχη.
Δεν υπάρχει ‘ακαταλόγιστο’, υπάρχει μόνο ο αγώνας κατά της υποτροπής – που πολύ συχνά τον χάνουμε και ξεκινάμε πάλι από το μηδέν. Δεν χρειαζόμαστε τον οίκτο κανενός, είμαστε δυνατοί και σκληραγωγημένοι λόγω τη νόσου μας.

Σάς διαβεβαιώ λοιπόν πως, δόξα τω Θεώ τα εχω τετρακόσια. Συνεπώς, η συνέχεια στην δικαστική μας διαμάχη δεν επηρεάζεται στο ελάχιστο από μια διεγνωσμένη νόσο που δεν υποβαθμίζει ούτε την ποιότητα ζωής ούτε τις νοητικές μου λειτουργίες», έγραψε στο Facebook  η γνωστή δημοσιογράφος.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157959336864177&set=a.10151100911149177&type=3

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ