Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

28 μετακλητοί εκτός ΑΣΕΠ σε οργανικές θέσεις – Κόντρα Τζανακόπουλου και Χαρδαλιά (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δριμεία κριτική κατά της τροπολογίας που προβλέπει την πρόσληψη 28 μετακλητών υπαλλήλων στην Πολιτική Προστασία χωρίς εμπλοκή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία άσκησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στη Βουλή.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, χαρακτηρίζοντας προσβλητική για το Σώμα την εν λόγω τροπολογία.

Ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως «απολύτως σκανδαλώδη την τροπολογία» και ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Χαρδαλιά, «που πήγε το ΑΣΕΠ».

«Δεν επιδιώκουμε να φτιάξουμε στρατούς», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και επικαλέστηκε την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης και τις χρονικές καθυστερήσεις που επιφέρει η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ.

Δείτε τα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος:

https://vimeo.com/437852290

Δείτε την απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά:

https://vimeo.com/437852415

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει τα εξής: 

Η κυβέρνηση της ΝΔ:

• Τοποθετεί μετακλητούς υπαλλήλους σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου, ακόμη και σε θέσεις ευθύνης, παραβιάζοντας βασικές συνταγματικές αρχές

• Αυξάνει τον αριθμό και τις αποδοχές των μετακλητών, ενώ περιορίζει στο ελάχιστο τα κριτήρια και τα ασυμβίβαστα για τον διορισμό τους.

• Τοποθετεί αρεστούς και φίλους σε θέσεις προϊσταμένων σε όλο το δημόσιο χωρίς καμία διαδικασία κρίσεων.

• Καταργεί επί της ουσίας το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, εισάγοντας διαρκώς παρεκκλίσεις από την εφαρμογή του.

• Προχωράει σε απευθείας αναθέσεις κάθε είδους για έργα και προμήθειες του δημοσίου, με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, επαναφέροντας την πλήρη αδιαφάνεια στη διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Το περιβόητο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένα κράτος αυταρχικό, πλήρως πελατειακό και απολύτως υποτελικό στα συμφέροντα που στηρίζουν τη ΝΔ» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει: «Η χώρα ξαναζεί τις χειρότερες στιγμές της δεξιάς παράταξης. Το κράτος λάφυρο επανέρχεται δριμύτερο και μαζί του οι γνωστές πρακτικές που χρεοκόπησαν τη χώρα».

Δημόσια θέση πήρε νωρίτερα και ο Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας πως «σε ένα χρόνο διακυβέρνησης οι μετακλητοί αριθμούν κάποιες χιλιάδες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ