Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Χαρίτσης: Τι φοβάται η κυβέρνηση και κρύβει τη λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ;

Μέχρι και ο «Guardian» επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Να δώσει σαφείς απαντήσεις για το «σκάνδαλο της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, που λαμβάνει πλέον διεθνείς διαστάσεις», αντί να εφευρίσκει «αστείες δικαιολογίες», καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, διατυπώνοντας τέσσερα ερωτήματα προς την κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει πως μέχρι και η βρετανική εφημερίδα «Guardian» επισημαίνει την Τρίτη (16/06) ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως πρόσχημα για να επισπεύσει αδιαφανείς συμφωνίες με χρήματα του Δημοσίου», ενώ «την ίδια στιγμή, ακόμα και η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ζήτησε τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα ποσά που έλαβαν τα μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια».

«Οι πολίτες ζητούν απαντήσεις. Οι ένοχες υπεκφυγές δεν μπορούν να συνεχιστούν. Η κυβέρνηση οφείλει να λογοδοτήσει» τονίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, που ρωτά τον Στέλιο Πέτσα τα εξής:

«Τι φοβάται και κρύβει τη λίστα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ, εφόσον όλα έχουν γίνει νόμιμα;

Λήφθηκε ως κριτήριο για τη χρηματοδότηση ο αριθμός των εργαζόμενων σε κάθε μέσο;

Με ποια κριτήρια δόθηκαν χρήματα σε ανύπαρκτες ή μηδενικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδες;

Εάν αληθεύει ότι τα κανάλια πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από την πρώτη καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ, πού έχουν δοθεί αυτά τα χρήματα;».

«Ομολογία ενοχής αν δε δημοσιοποιηθεί η λίστα με τα ποσά στα ΜΜΕ», είχε τονίσει την Κυριακή (14/06) ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολούθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε: «Το Μέγαρο Μαξίμου θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει σύντομα για τα ποσά στα ΜΜΕ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ