Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δηλώνει απογοητευμένος από την επιλογή Σακελλαροπούλου

Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για άκομψη αντιμετώπιση του Προκόπη Παυλόπουλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτός επίσημης κυβερνητικής γραμμής συνεχίζει να κινείται ο Νικήτας Κακλαμάνης, δηλώνοντας απογοητευμένος από την επιλογή Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επιμένει δε ότι ο ίδιος θα ήταν ευχαριστημένος με την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον Real Fm εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο, ενώ δικαιολόγησε την υποστήριξή του στον Προκόπη Παυλόπουλο, όχι γιατί είναι φίλος του, αλλά γιατί πληροί τα πολιτικά κριτήρια. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε επίσης ότι θεωρεί την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σακελλαροπούλου λίγο άκομψη, σαφής βολή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη στον Real

«Εγώ πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του διεθνούς δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το δεύτερο να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση, και το τρίτον αν ήταν εν ενεργεία πρόεδρος να κριθεί η θητεία του. Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους και γι’αυτό στήριζα την επανεκλογή του»,

«Δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε. Όσον αφορά αυτό που είπατε, ναι εκτιμώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά. Διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία. Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν πρόεδρος», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης και τόνισε: «Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ μαθητής γυμνασίου οργανώθηκα στη νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσω θετική ψήφο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία, όλοι οι Έλληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ