Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Χρυσοχοΐδης – «Έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο»

Κουβέντα για την ακραία αστυνομική βία ο αρμόδιος υπουργός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου στην ΕΡΤ και μίλησε για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με την κατασταλτική επίθεση των αστυνομικών στο Κουκάκι να κυριαρχεί. Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός δεν είδε καμία βία από τα όργανα της τάξης και αντίθετα επιτέθηκε στους αλληλέγγυους, λέγοντας πως «έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο».

«Δεν υπήρχε σχέδιο και στρατηγική και θεωρώ ότι υπήρχε μία παραίτηση στην αστυνομία. Βασική αιτία όλο το κλίμα που επικράτησε στη χώρα. Η αστυνομία κράτησε την Ελλάδα όρθια στα χρόνια της κρίσης» ανέφερε, κάνοντας την ίδια στιγμή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ζήτημα των καταλήψεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι «οι σημαντικές έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχει καμία βεντέτα. Γιατί αφήνουμε τις καταλήψεις να κακοφορμίζουν. Δεν είχαν μωρομάνες μέσα όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαν τσιμεντόλιθους και δολοφονικά όπλα».

Και συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «η δική μου η πεποίθηση είναι ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας που υπήρξε εδώ και χρόνια. Υπήρχαν μέλη συμμορίας που είχαν συλληφθεί 200 φορές, δικάστηκαν 200 φορές και αφέθηκαν. Έχει διαμορφωθεί η πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο. Υπάρχει το δικαίωμα στη Ματρόζου. Υπάρχει το δικαίωμα στο στυλιάρι στην ΑΣΟΕΕ και το δικαίωμα της μολότοφ στα Εξάρχεια. Είναι αρρωστημένα πράγματα αυτά και η εποχή που θεωρούνταν φυσιολογικά είναι τελειωμένη. Δεν μπορεί να είναι στόχος ο αστυνομικός. Ο εργαζόμενος που παίρνει 800-1000 ευρώ και πρέπει να σκοτωθεί».

«Από την Πατησίων και κάτω, μέχρι τον Κολωνό και το Μεταξουργείο είχε να εμφανιστεί όργανο του κράτους πολλά χρόνια» παρατήρησε συγκεκριμένα και επανέλαβε την πεποίθηση του να αντιμετωπιστεί το θέμα των καταλήψεων.

Και συνέχισε λέγοντας πως «υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιο είδους ασυλία σε τέτοιου είδους πράξεις. Είναι πολλά παιδιά πλούσιων οικογενειών. Και από κάτω από την ασπίδα που πέφτει ο τσιμεντόλιθος είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει κάμερα σε κάθε επιχείρηση της αστυνομίας και θα καταγράφονται τα πάντα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ