Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί επιτυχία το ότι… ενημερώθηκε ο Τραμπ

Δήλωσε ότι δεν έχει ενημέρωση αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στο πρόσωπο που θα προτείνει για ΠτΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να μην είχε τα αποτελέσματα που προσδοκούσε η κυβέρνηση με πολιτικούς παρατηρητές να μιλούν ακόμα και για “ναυάγιο”, αλλά οι κυβερνητικοί βουλευτές προσπαθούν να βρουν “επιχειρήματα” που θα εμφανίζουν την επίσκεψη ως “επιτυχή”.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, φάνηκε ότι και αυτή δεν είχε να παραθέσει απτά αποτελέσματα και κέρδη από την επίσκεψη και έτσι απεφάνθη ότι για τις τουρκικές προκλήσεις και τη στάση της Ελλάδας απέναντι σ’ αυτές  «ο πρόεδρος των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή ξέρει ποια θα είναι η απάντηση της χώρας μας».

Όπως εξήγησε, η Ουάσινγκτον θα στείλει το επόμενο διάστημα μέσω της διπλωματίας το μήνυμα ότι δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της περιοχής μία ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σημειώνοντας πάντως ότι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας είναι δουλειά του στρατού και των ενόπλων δυνάμεων της.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, πολλές χώρες θα βρεθούν στο πλευρό μας στο πολιτικό και το διπλωματικό επίπεδο, όμως το θέμα είναι ότι δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί. Στη διαδρομή για να μην φτάσουμε εκεί η Ελλάδα έχει πάρα πολλές συμμαχίες δηλαδή ο πρωθυπουργός έχει την άνεση αυτή στη στιγμή να σηκώσει όχι ένα αλλά πολλά τηλέφωνα», υπογράμμισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έστρεψε τα βέλη της και κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να ζητήσει «πάγωμα» της υπογραφής της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

«Με απογοήτευσε πάρα πολύ. Είχε προετοιμάσει όλη αυτή τη συνεργασία αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την βρήκε έτοιμη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμυντική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Εγώ θέλω να υπάρχει αμερικανικό υποβρύχιο στη Σούδα. Αυτό είναι προς όφελος των αμυντικών ενδιαφερόντων μας. Ο κ. Τσίπρας το κάνει για λόγους αντιπολιτευτικούς. Εκτός αν θεωρεί ότι αυτό που ετοίμασε είναι τρομερά υπέρ των Αμερικάνων και τώρα προσπαθεί να το καθυστερήσει που δεν το πιστεύω», υπογράμμισε.

Σχετικά με το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ της επιλογής ενός πολιτικού προσώπου. Χαρακτήρισε σοβαρές και με πολιτική διαδρομή τις κυρίες Διαμαντοπούλου και Δαμανάνη, αλλά διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν έχει λάβει τις αποφάσεις του ο πρωθυπουργός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ