Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Επίσκεψη του αιγύπτιου ΥΠΕΞ σε Αθήνα και Λευκωσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που η κατάσταση στη Μεσόγειο, λόγω και των χειρισμών της Τουρκίας, μυρίζει… μπαρούτι, έγινε γνωστό πως ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι θα επισκεφτεί Αθήνα και Λευκωσία.

«Στους τρόπους προώθησης των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», θα επικεντρωθούν οι συζητήσεις στην Αθήνα, του Αιγυπτίου υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, τόνισε την Κυριακή (29/07) από το Κάιρο ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών, Άχμεντ Χάφεζ.

Ο κ. Σούκρι, που αμέσως μετά θα επισκεφτεί τη Λευκωσία όπου θα έχει συναντήσεις με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη «θα συντονίσει τις απόψεις και τις θέσεις του με τους ομολόγους του στο πλαίσιο του μηχανισμού τριμερούς συνεργασίας της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ