Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Επιχείρημα Μητσοτάκη για πλεονάσματα: Μας εμπιστεύονται οι αγορές, γιατί όχι και οι εταίροι;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πώς απάντησε ο πρωθυπουργός αναφορικά με τον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων
  • «Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών»
  • Τι είπε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κύπρο τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον  πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρη Συλλούρη, όπως και με άλλους αξιωματούχους και επίσημους.

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων είπε πως «είναι η πρώτη φορά που οι διεθνείς αγορές δείχνουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση. Αφού μας εμπιστεύονται οι αγορές γιατί να μην μας εμπιστευτούν οι εταίροι μας..; Τα συγκεκριμένα πλεονάσματα αποφασίστηκαν σε άλλη οικονομική συγκυρία και με τα επιτόκια δανεισμού υπερδιπλάσια των σημερινών».

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με δημοσιογράφους και αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε τα εξής: «Η επιδίωξή μου είναι να βρούμε τρόπους για μια γενναία επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αυτή όμως δεν γίνεται εν κενώ. Αυτές οι κινήσεις γίνονται σταδιακά, χρειάζεται χρόνος και οικοδόμηση εμπιστοσύνης».

Επίσης κατά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δυο χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώρισε στον Νίκο Αναστασιάδη μια χειροποίητη ελληνική γραβάτα. «Είναι ένα δώρο με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία. Σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης», αναφέρουν πηγές ότι είπε στον κύπριο πρόεδρο. «Θα τη βάλω στη συλλογή μου», του απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ