Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

«Εκφραστής της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών o ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Παππάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news247.gr, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι κόμμα των νέων, των προοδευτικών πολιτών της χώρας, κόμμα των δικαιωμάτων, ένα λαϊκό μαζικό κόμμα της Αριστεράς, αν δεν έχει στο συνέδριό του και ακολούθως στα όργανά του τους νέους, τους προοδευτικούς πολίτες».

«Μιλάμε για την αναγέννηση του πολιτικού μας φορέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει το μαζικότερο κόμμα του προοδευτικού χώρου», σημειώνει και προσθέτει ότι «σε ένα συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να συζητηθούν τα πάντα. Αδιαπραγμάτευτες είναι οι ιδέες μας, η πορεία και ο στόχος που έχουμε θέσει». Τονίζει ότι «ο ρόλος των ηγετικών στελεχών και οργάνων είναι στην προκειμένη περίπτωση να σχεδιάσουμε έναν οδικό χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όχι να επισημαίνουμε κινδύνους. Να σχεδιάζουμε λύσεις».

Ερωτηθείς εάν πρέπει να υπάρχουν τάσεις, απαντάει πως «τάσεις έχει νόημα να υπάρχουν εάν ανταποκρίνονται σε διαφορετικές προσεγγίσεις στα ερωτήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Αλλιώς είναι κληρονομημένες από το παρελθόν ομαδοποιήσεις, όσα ονόματα και αν αλλάξουν».

Για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, επισημαίνει ότι «το 31,5% των πολιτών ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μαχητική, προγραμματική και κοινωνική αντιπολίτευση. Εντός και εκτός Κοινοβουλίου».

Υπογραμμίζει, δε, ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του» και πως «ως σήμερα το ΚΙΝΑΛ συντασσόταν με όσους ήθελαν τη “στρατηγική ήττα” της Αριστεράς». «Ο λαός απέρριψε αυτήν την προοπτική, ζητώντας τη δημιουργία μιας μεγάλης αριστερής προοδευτικής παράταξης. Εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με όσους αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της νέας εποχής», δηλώνει.

Σχετικά με την υπόθεση Πολάκη, σχολιάζει πως «ο χειρισμός που επεφύλαξε η ΝΔ δείχνει πολιτικό ρεβανσισμό», συμπληρώνοντας ότι «η συζήτηση της 31ης Ιουλίου στη Βουλή θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» και ότι «εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια θα μετανιώσουν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ