Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Σπίρτζης: Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ανακοίνωση του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης
  • «Η κυβέρνηση επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα», τονίζει
  • «Το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς»

«Η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο. Το προσωπείο του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού έχει ήδη καταρρεύσει».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, όσον αφορά στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το επιτελικό κράτος, που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης.

«Το πολυδιαφημισμένο νομοσχέδιο σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς», τονίζει ο κ. Σπίρτζης, και προσθέτει:

«Αντί για αποκομματικοποίηση και ανεξαρτησία της δημοσιάς διοίκησης, θεσμοθετείται η παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων. Αντί για σύγχρονες δομές διακυβέρνησης και συντονισμού, θεσπίζεται η ενός ανδρός αρχή του Πρωθυπουργού. Αντί για αξιόπιστους και ανεξαρτήτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προβλέπεται ο διορισμός του επικεφαλής της μιας και μόνης ελεγκτικής αρχής από τον Πρωθυπουργό».

«Αντί για ενίσχυση των αξιόπιστων και ανεξάρτητων δομών έλεγχου, ανατίθεται ελεγκτικό έργο σε ιδιώτες χωρίς κανένα εχέγγυο ανεξαρτησίας. Αντί για καλή νομοθέτηση, η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινιάζει το νομοθετικό της έργο χωρίς δημόσια διαβούλευση και επεξεργασία από την ΚΕΝΕ, ερήμην της δημόσιας διοίκησης και των κοινωνικών φορέων», τονίζει εν συνεχεία ο κ. Σπίρτζης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ