Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ανοίγει η αυλαία του νομοθετικού έργου: Κατατίθεται το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στο νομοσχέδιο, το οποίο αφορά θεσμούς, διοίκηση, διαφάνεια
  • Ακολουθεί το λεγόμενο μίνι φορολογικό, την Παρασκευή
  • Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο

Επίσημη πρώτη για το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης, σήμερα, καθώς κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Στο νομοθέτημα αυτό η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη συμβολική και ουσιαστική σημασία και με το οποίο μεταξύ άλλων θωρακίζονται και ενισχύονται θεσμοί, αποκομματικοποιείται η Δημόσια Διοίκηση, επιλέγονται με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο οι Γενικοί Διευθυντές και συστήνεται Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σειρά παίρνει την Παρασκευή το λεγόμενο μίνι φορολογικό, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δεδομένου ότι θα υπάρξει και δεύτερη νομοθετική παρέμβαση τον Σεπτέμβριο.

Την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασσούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή, θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ