Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ο Βενιζέλος προαναγγέλλει παραγραφές για την υπόθεση Novartis από την επόμενη Βουλή (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ώρα που οι αποκαλύψεις από το υλικό της δικογραφίας για την παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας κι ενώ ζητείται η άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, ο «συνοδοιπόρος» του Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πώς παραμένει στο πλευρό του, προαναγγέλοντας μάλιστα πως τα αδικήματα της υπόθεσης Novartis  θα παραγραφούν από την επόμενη Βουλή.

«Παραβιάζεται, κατά τρόπο προφανή, το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος και λέει “υπάρχουν κάποιες πράξεις, κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπουργών και κάποιες άλλες επ’ ευκαιρία της άσκησης τους”, διότι δε νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

Η συνέχεια των δηλώσεών του, ωστόσο, είναι αυτή που έχει το «ζουμί»: «Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η απόρριψή της από την επόμενη Βουλή. Άρα, αναδρομικά, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί, της αναπομπής της υπόθεσης, χωρίς ευρήματα, θα έχει καταστεί πανηγυρικώς παράνομη και άκυρη», τόνισε.

Το σχετικό βίντεο:

https://vimeo.com/329653097

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ