Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Δανάη Στράτου: Είχαμε δεχτεί απειλητικό τηλεφώνημα με τον Γιάνη για τον γιο μας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την πρώτη της συνέντευξη εδώ και πολλά χρόνια και την πρώτη από τη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της στο ευρωψηφοδέλτιο του DiEM25 (ΜέΡΑ25 στην Ελλάδα) έδωσε η Δανάη Στράτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» της Ελεονώρας Μελέτη, η γνωστή εικαστικός και σύζυγος του Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε για την εμπειρία του 2015, για το πώς βίωσε η ίδια το δύσκολο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τον άντρα της στον κρίσιμο ρόλο του υπουργού Οικονομικών αλλά και για τις απειλές που είχαν δεχτεί τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα απειλητικό τηλεφώνημα που είχαν δεχτεί το 2011, όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ως οικονομολόγος ασκούσε δημόσια κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την υπαγωγή στα μνημόνια.

«Από το 2010 ο Γιάνης έγινε ένας από τους κριτές και μίλησε για αυτή την κρίση και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και αυτό είχε ένα αντίκτυπο με την έννοια ότι κάποιους ενοχλούσε η κριτική του απέναντι στο πώς αντιμετωπίστηκε η κρίση η ελληνική. Οπότε είχε μία πολύ έντονη άποψη πάνω σε αυτά τα θέματα και αυτά δημιούργησαν απειλές σε εμάς. Ότι σταμάτα να τα λες αυτά διότι ο γιος σου τώρα ήταν εκεί κι εκεί κι εκεί και τώρα είναι στο σπίτι. Άμα θέλεις να ξαναγυρίσει… Ήταν ένα τηλέφωνο μέσα στη νύχτα, που το απάντησε ο Γιάνης, εγώ δεν το ήξερα (το 2011). Ο Γιάνης δεν μασάει τα λόγια του. Αυτό που του είπα εγώ είναι ότι είτε θα πρέπει να βγεις στην πολιτική ή να φύγουμε», εξήγησε η Δανάη Στράτου.

https://vimeo.com/329526899

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κρίσιμο εξάμηνο της υπουργίας του συζύγου της, εκφράζοντας την απογοήτευσή της για τα όσα δέχτηκε ο Βαρουφάκης. «Του τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια» είπε συγκεκριμένα η Δανάη Στράτου.

https://vimeo.com/329528854

https://vimeo.com/329531043

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ