Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ο Μητσοτάκης, ο Πορτοκάλογλου και το brain drain

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με ένα στίχο του Νίκου Πορτοκάλογλου από το τραγούδι «Τα καράβια μου καίω» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Έλλη Στάη όταν η παρουσιάστρια του Open τον ρώτησε – στη συνέντευξη που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης – σχετικά με τον brain drain.

«Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγραψε ένα τραγούδι πριν 25 χρόνια «Τα καράβια μου καίω». Και όταν λέει «Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ». Αυτός ο στίχος νομίζω κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά ξέρετε ποια είναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου υπενθυμίζουμε είχε παραχωρήσει συνέντευξη το 2017 στην Καθημερινή στην οποία μεταξύ άλλων είχε πει: «Οι αγανακτισμένοι είναι διορισμένοι πια, οπότε δεν έχουν χρόνο για διαδηλώσεις» και «Όλα γίνανε για μερικές καρέκλες», ενώ στην παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Ν. Καλύβα «Πού είμαστε και πού πάμε» είχε δηλώσει ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ «πούλησαν αγανάκτηση και καταγγελία και διχασμό με τον πιο ιδιοτελή και κυνικό τρόπο και όσοι αντιστάθηκαν σ’ αυτό ήταν βέβαια προδότες, δοσίλογοι και γερμανοτσολιάδες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ