Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Μέλος του κόμματος του Μακρόν υποψήφια με το Ποτάμι στις ευρωεκλογές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μία προσθήκη με γαλλικό «άρωμα» κάνει στο ψηφοδέλτιό του για τις ευρωεκλογές το Ποτάμι, αφού η Ξένη Μπαλωτή θα είναι μία από τους υποψηφίους στη μάχη του προσεχούς Μαΐου.

Την υποψηφιότητα της Μπαλωτή, που δραστηριοποιείται ενεργά από την πρώτη στιγμή στο En Marche και ως εκπρόσωπος του LREM συμμετέχει στην προσπάθεια του Ποταμιού με στόχο την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση το μανιφέστο της οποίας παρουσίασε πρόσφατα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η Ξένη Μπαλωτή έχει κάνει σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), στον τομέα Ιστορίας και ειδικεύτηκε στην Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ιστορία με τον καθηγητή J.Tulard. Έχει εργασθεί στην Ακαδημία Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ναπολεόντειων Μελετών, αρθρογραφεί συστηματικά και έχει συγγραφικό έργο, ενώ ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής και πολιτισμού.

p3

Στην πρώτη δήλωσή της ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, η κ. Μπαλωτή αναφέρθηκε στην κοινή προσπάθεια του LREM και του Ποταμιού να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις και να περιορίσουν την επιρροή των ακραίων και των λαϊκιστών στην Ευρώπη.

p3

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ευχαρίστησε την Ξένη Μπαλωτή για την αποδοχή της πρότασης να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής και επανέλαβε την θέση του LREM ότι «η Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορά, είναι ένα σχέδιο». «Η λύση δεν είναι η απομάκρυνση από την Ευρώπη, όπως λένε οι εθνικιστές, αλλά ένα νέο σχέδιο αλλαγών – χωρίς ταμπού, ακόμη και με αναθεώρηση των συνθηκών – ώστε η Ευρώπη να συνεχίσει να είναι ο γεωγραφικός εκείνος χώρος που ορίζει τους κανόνες της προόδου», είναι η φράση με την οποία συμφώνησαν και οι δύο.

p1

Τη στήριξη του En Marche στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη εξέφρασε και ο Pierre Ecoiffier, πρόεδρος της Comité «Akropole» που αποτελεί Επιτροπή Γάλλων και Ελλήνων μελών του κόμματος «La République En Marche» (LREM).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ