Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Φώφη Γεννηματά: Όποιος λοξοκοιτάξει, διαγράφεται

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι συνεχείς αποχωρήσεις, οι συγκρούσεις  και το τελικό ναυάγιο του εγχειρήματος του ΚΙΝΑΛ, φαίνεται ότι έκανε τη Φώφη Γεννηματά ακόμα πιο αυστηρή απέναντι στα στελέχη της. Απειλεί μάλιστα με διαγραφή όποιον… λοξοκοιτάξει.

«Προχωράμε το δικό μας δρόμο», λέει συγκεκριμένα η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ και προσθέτει: «Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας. Η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες με ψεύτικα διλλήματα».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παράλληλα χαρακτηρίζει αναλώσιμα εργαλεία όσους από το χώρο της Κεντροαριστεράς συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως συμβάλλουν στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανίσει αντίβαρα στα ακροδεξιά  βαρίδια με τα οποία συγκυβερνά. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά στέλνει μήνυμα στους συνοδοιπόρους της στο Κίνημα Αλλαγής που φοβούνται αναβίωση του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη παράταξη με στόχο να εκφράσουμε το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

Διαψεύδει ότι πρότεινε στον Θανάση Θεοχαρόπουλο τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας για να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια».

Η κ. Γεννηματά διαχωρίζει την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι «το πρόβλημα με τη συνέντευξή του ήταν η άθλια και προσχεδιασμένη αξιοποίηση και διαστρέβλωσή της από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου για να πλήξει την παράταξη μας».

Εξηγώντας την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η πρόεδρος του υποστηρίζει ότι «υπαγορεύεται από αίσθημα εθνικής ευθύνης και το γνήσιο πατριωτισμό που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παράταξης μας» κα προσθέτει: «Είμαστε διαχρονικά υπέρ της λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Κι εδώ υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν: οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχτηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία της εθνικότητας και γλώσσας. Είναι ακριβώς οι αξιώσεις τις οποίες πανηγυρικά δέχτηκε ο κ. Τσίπρα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ