Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Επιστολή Σγουρού σε Τσίπρα για τα προβλήματα των κατοίκων σε Μάτι και Νέο Βουτζά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε Μάτι και Νέο Βουτζά, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η τρομερή ζημία που υπέστη η περιοχή έχει προκαλέσει μια αλυσίδα επιπτώσεων στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των κατοίκων, όπως: Η εκπόνηση ολοκληρωμένης και επικαιροποιημένης ακτομηχανικής μελέτης για την ακτογραμμή του Ματιού. Η τοποθέτηση κορμοδεμάτων και κορμοφραγμάτων στην εντός σχεδίου περιοχή του Νέου Βουτζά (στους κοινόχρηστους χώρους και τα επικλινή οικόπεδα).

Σημειώνει ότι έχουν εκτελεστεί εργασίες υλοτόμησης στην περιοχή υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών, χωρίς όμως να χρησιμοποιηθούν ως αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα. Πολλά δένδρα τεμαχίζονται και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, ενώ παρουσιάζονται συνεχή φαινόμενα αποκομιδής των.

Ο κ. Σγουρός αναφέρει ότι μετά την πυρκαγιά παρουσιάστηκαν φαινόμενα κατάρρευσης τμημάτων της ακτογραμμής, ενώ με τις πρόσφατες βροχές αποσπάστηκε εδαφική ύλη στους δρόμους του Νέου Βουτζά, για πρώτη φορά, παρατηρήθηκαν προβλήματα εισροής υδάτων σε κτίρια που βρίσκονται κατάντη οδών του Οικισμού.

Τέλος, σε δήλωσή του ο Σγουρός σημειώνει ότι «μετά την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 η Πολιτεία οφείλει να αποδεικνύει ότι είναι παρούσα στο Μάτι καθημερινά, ότι σχεδιάζει και μεριμνά για το αύριο των κατοίκων. Δεν συγχωρούνται και δεν επιτρέπονται λάθη, καθυστερήσεις και αναβολές».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ