Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Πρεμιέρα με διαμάχες για την Επιτροπή της Συνταγματικής Αναθεώρησης – Με τα άρθρα 62 και 86 ξεκινά η διαδικασία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα με υψηλούς τόνους έκανε σήμερα, Πέμπτη, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να έρχονται σε σφοδρή σύγκρουση για τη σειρά συζήτησης των υπό αναθεώρηση άρθρων. 

Αναλυτικότερα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Παρασκευόπουλος και δέχτηκαν αρχικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συζήτηση να ξεκινήσει με τα άρθρα 62 και 86 για τη βουλευτική ασυλία και  τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και 32 και 35  για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το άρθρο 3 για τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας να συζητηθούν τελευταία.

Από την άλλη, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε η συζήτηση  να γίνει με βάση την σειρά των άρθρων του Συντάγματος και άρα να ξεκινήσει η συζήτηση με το άρθρο 3 για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας.

Η συμβιβαστική πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ξεκινήσει η συζήτηση με τα άρθρα 62 και 86 και αμέσως μετά να ξεκινήσει η συζήτηση του άρθρου 3, έγινε αποδεκτή από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Έτσι, τα άρθρα 62 για την ασυλία βουλευτών και 86 περί ευθύνης υπουργών θα είναι τα πρώτα που θα τεθούν επί τάπητος στην Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Ακόμη, αποφασίστηκε να υπάρχουν τρεις συνεδριάσεις μέσα στην εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ