Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

«Πρωτοφανής, άδικη και ανόσια η επίθεση της ΝΔ κατά του Αρχιεπισκόπου», τονίζει το Μαξίμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;»
  • «Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό;»
  • «Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές»
  • «Φαίνεται πως υπήρξε μία προσωπική συνεννόηση -για να μην πούμε συναλλαγή- η οποία όπως φάνηκε δεν γίνεται αποδεκτή», σχολίασαν χθες στελέχη της ΝΔ

«Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για “συναλλαγή” με τον πρωθυπουργό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:

«Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;

Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

«Προσωπικό φιάσκο του Τσίπρα»

Για προσωπικό φιάσκο του Αλέξη Τσίπρα έκαναν λόγο χθες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι αποκαλύπτεται πλέον το παρασκήνιο της συμφωνίας.

«Φαίνεται πως υπήρξε μία προσωπική συνεννόηση -για να μην πούμε συναλλαγή- η οποία όπως φάνηκε δεν γίνεται αποδεκτή», σχολίασαν.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν πως: «Δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους, ούτε βέβαια και 10.000 προσλήψεις, όπως έλεγε ο κ.Τσίπρας στον Alpha».

Προσέθεσαν ότι φαίνεται πως υπάρχει μόνο επέκταση της συμφωνίας για την εκκλησιαστική περιουσία, με την οποία συμφωνούσε η ΝΔ επί της αρχής, ενώ σημείωσαν πως από τη στιγμή που ακυρώνεται η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου φαίνεται πως δε γίνεται αποδεκτή και η αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ