Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Νέο χρυσαυγίτικο παραλήρημα στη Βουλή – «Δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελειωμό δεν έχει το ακροδεξιό κρεσέντο της Χρυσής Αυγής, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μία ημέρα μετά την ανιστόρητη διατύπωση του χρυσαυγίτη Καρακώστα που είπε πως ο μοναδικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εξελέγη απευθείας από τον λαό ήταν ο… δικτάτορας Παπαδόπουλος, ένα νέο «χτύπημα» ήρθε από μέλος της ΧΑ από το βήμα της Βουλής.

Ο Γιάννης Λαγός προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αμφισβητώντας προκλητικά την ύπαρξη νεκρών στο Πολυτεχνείο«Πείτε μου έστω δυο ονόματα νεκρών», είπε, καταγγέλλοντας όσους λένε ότι «υπήρχαν νεκροί ενώ δεν υπήρχαν».

Όπως είπε: «αυτού του οποίου η προτομή βρίσκεται στο προαύλιο (του Πολυτεχνείου) ήταν εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να λέγονται όχι μόνο ιστορικές ανακρίβειες αλλά να αναπαράγεται εδώ μέσα η φωνή της χούντας», κάνοντας λόγο για «νοσταλγούς της χούντας».

Στο μεταξύ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου είπε πως: «τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες πρέπει να τους ξαναδούμε γιατί η Δημοκρατία πρέπει να αντέξει».

Οι τοποθετήσεις των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Λαγού που είπε προκλητικά: «όνομα νεκρού δεν ακούστηκε…».

Ο προεδρεύων Γ. Λαμπρούλης υπογράμμισε πως δε θα αφήσουμε να ακούγονται ύμνοι στην χούντα και τον φασισμό.

Εν κατακλείδι, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γ. Καρράς που βρισκόταν στο βήμα εξοργισμένος τόνισε: «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε Δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε στην αίθουσα αυτή σήμερα».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις

Χρήστος Μαντάς (ΣΥΡΙΖΑ) : «Δεν μπορεί να βγαίνετε εδώ μέσα και να αναπαράγετε τη φωνή της χούντας αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας».
Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους ήταν η παρέμβαση της βουλευτού της Δημοκρατική Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου:

Χριστοφιλοπούλου (ΔΗΣΥ) :«Πρέπει να ξαναδούμε τους νόμους για τους δολοφόνους και τους εγκληματίες, η δημοκρατία πρέπει να αντέξει αυτά που ακούστηκαν εδώ είναι ανεπίτρεπτα απαράδεκτα και αισχρά. Είστε φασίστες»

Έντονα αντέδρασε και ακόμη ένας βουλευτής της δημοκρατική συμπαράταξης ο Γιώργος Καρράς.

Γ. Καρράς (ΔΗΣΥ): «Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα σε αυτή την αίθουσα»
Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής ζήτησε εκ νέου το λόγο επιμένοντας πως οι βουλευτές των άλλων κομμάτων δεν του είπαν ούτε ένα όνομα νεκρού

Γιάννης Λαγός: «Δεν άκουσα κανένα όνομα νεκρού στο Πολυτεχνείο περιμένω να μου το πούνε μου λένε ότι λέω ψέματα. Δεν υπήρχαν νεκροί πείτε μου τα ονόματα των νεκρών».

Γ. Λαμπρούλης (ΚΚΕ): «Τι να μας πείτε να μας πείτε ότι είστε νοσταλγοί της χούντας. Δεν μπορείτε να παραχαράξετε την ιστορία δεν δεχόμαστε ύμνους στην χούντα και στο φασισμό»

Σβίγκου: Το φασιστικό παραλήρημα Χρυσαυγίτη στη Βουλή πρέπει να βρει τη δυναμική απάντηση όλου του δημοκρατικού κόσμου

«Το μεγαλείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν νεοναζιστή εγκληματία. Το νέο φασιστικό παραλήρημα Χρυσαυγίτη στη Βουλή πρέπει να βρει τη συγκροτημένη και δυναμική απάντηση όλου του δημοκρατικού κόσμου», αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ