Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ δεν μπορεί να δεχτεί πως πέτυχε αρνητικό ρεκόρ στην ανεργία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απάντηση στη ΝΔ, αναφορικά με τα αποτελέσματα του “ΕΡΓΑΝΗ” για το μήνα Οκτώβριο και την εικόνα στον ιδιωτικό τομέα στην αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων, δίνει το υπουργείο Εργασίας κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν.

Δείτε επίσης: ΝΔ για «Εργάνη»: Τα στοιχεία διαψεύδουν την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης

Όπως αναφέρει το υπουργείο η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που ως κυβέρνηση διέταξε με νόμο τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 32% και σήμερα υπόσχεται στους εργαζόμενους τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας.
Συνεχίζοντας το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η ΝΔ θέλει να ξεχαστεί η επίδοση που πέτυχε η ίδια το δεκάμηνο του 2012 με αρνητικό ισοζύγιο –16.827 θέσεων εργασίας, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα και επιχειρεί όπως αναφέρει το υπουργείο να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου η οποία είναι θετική, η υψηλότερη από το 2001.

Δείτε επίσης: Το πρώτο δεκάμηνο του 2017 δημιουργήθηκαν 167.451 νέες θέσεις εργασίας

“Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ο,τι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011.

Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι με νόμους δικούς της και του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών τους, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκε, οι εργαζόμενοι έγιναν ο αδύναμος κρίκος στους χώρους δουλειάς. Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης υπερασπίζεται και σήμερα”.

Εν κατακλείδι, το υπουργείο Εργασίας στην απάντηση του προς την αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ανακύκλωση αποτυχημένων επιχειρημάτων από την πλευρά της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ