Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης στο Politico: Θέλω να γίνει η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον εξορθολογισμό των δημοσίων και την περικοπή φόρων οραματίζεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Politico, με μία μικρότερη και αποτελεσματική κυβέρνηση, προσανατολίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο Politico’s EU Confidential podcast ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως δεν θα αποφύγει τις μεγάλες τομές, εάν γίνει πρωθυπουργός. «Υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμμα ικανοτήτων και επαγγελματισμού στη διακυβέρνηση και στην κυβέρνηση», διαπιστώνει.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος οραματίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μικρότερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση και προτίθεται να προβεί στον εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και στην περικοπή φόρων. «Θέλω να καταστήσω την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό» δηλώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «διεκδίκησε τη θέση του αρχηγού της παράταξης χωρίς να έχει ουσιαστικά καμία στήριξη από συναδέλφους του βουλευτές, αν και γιος πρώην πρωθυπουργού». Αναφέρεται επίσης ότι η ανάδειξή του outsider σε νικητή των εσωτερικών εκλογών έγινε χάρη στους απλούς κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και όχι στην κομματική ελίτ.

«Η καριέρα μου δεν είναι η τυπική καριέρα ενός επαγγελματία πολιτικού. Σπούδασα στις ΗΠΑ και επί 10 χρόνια εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα προτού ασχοληθώ με την πολιτική. Ταυτόχρονα, θεωρούμαι μεταρρυθμιστής εντός του κόμματός μου. Προχωρώ σε αλλαγές μέσα στο κόμμα και αυτό, για να είμαι ειλικρινής, προκαλεί τριβές», δηλώνει επίσης ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ταυτόχρονα ότι το κόστος της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού μπορεί να αποτιμηθεί από τους Έλληνες σε μετρητά. «Εάν ρίξετε μια ματιά στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2014, θα δείτε ότι έκαναν λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 2,9% και του 3,6% για το διάστημα 2015-2016. Είχαμε ύφεση και τις δύο χρονιές. Πληρώσαμε πολύ βαρύ λογαριασμό που πειραματιστήκαμε με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ