Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Δραγασάκης: Ο ιστορικός κύκλος των μνημονίων και της επιτροπείας τελειώνει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο τέλος του φτάνει ο “ιστορικός κύκλος των μνημονίων και της επιτροπείας”, τον Αύγουστο του 2018, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας και της ΟΜ Ηρακλείου Αττικής  με θέμα «το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και οι τρέχουσες εξελίξεις» που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” στο νέο Ηράκλειο.

Όπως εξήγησε ο κ. Δραγασάκης: “ταυτόχρονα με το τέλος αυτού του κύκλου, νέες ευθύνες πηγάζουν. Η σταθεροποίηση και η ανάκαμψη εδραιώνονται αλλά δεν αρκούν. Χρειάζεται οριστική ρήξη με το παρελθόν της χρεοκοπίας και χρειάζεται να βρούμε νέους τρόπους για να αποφύγουμε την επανάληψη ίδιων πρακτικών. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση. Πρέπει να αλλάξουμε συνολικά τη δομή και τη λειτουργία του κράτους και να πάμε σε ένα κράτος που θα υπάρχει για να υπηρετεί τον πολίτη και την κοινωνία. Αυτό είναι η μεγάλη πρόκληση. Όσο τα μνημόνια θα γίνονται παρελθόν τόσο το μέλλον μας θα είναι η αντιμετώπιση αυτών και άλλων προβλημάτων και σε αυτό θέλουμε την κοινωνία μαζί μας”.

Η οικονομία, όπως τόνισε ο κ. Δραγασάκης “πέρασε μια φάση σταθεροποίησης και από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 έχουμε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης τα οποία ενισχύονται εφέτος και αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια”.

Η οικονομία και η χώρα έχουν μπει σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, επιβεβαιώνεται με όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην εξέλιξη της παραγωγής, των επενδύσεων, της απασχόλησης και των εξαγωγών.

“Περνάμε πλέον από μια περίοδο βαθιάς ύφεσης όπου χάσαμε αθροιστικά το 28% του εθνικού εισοδήματος σε νέα φάση που θα είναι ανοδική και θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε από καλύτερη θέση τα συσσωρευμένα προβλήματα. Άρα τόσο οι διαπραγματεύσεις όσο και η πορεία των εξελίξεων δικαιολογούν την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση αυτής της οδυνηρής για τη χώρα μας εμπειρία και το λαό μας δοκιμασία” ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ