Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σφοδρά πυρά Πολάκη σε Μητσοτάκη – Γεωργιάδη για την άδεια Κουφοντίνα (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονη κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, άσκησε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε επίσης: «Ο Κουφοντίνας καλεί νέους ανθρώπους να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό επιβραβεύουμε σήμερα;»

Δείτε επίσης: Βγήκε με άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας (εικόνες – video)

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λέει τα αντίθετα από όσα υποστήριζε στη Βουλή ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Μάιο του 1995 για την αποφυλάκιση των χουντικών, διαβάζοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία του.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Βενιζέλο είχε πει μεταξύ άλλων:

«Μέσα μου πιστεύω ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας… Η συνεχής εξαίρεση από διατάξεις που ισχύουν για όλους τους Έλληνες θα μπορούσε ενδεχομένως από μιας πλευράς να θεωρηθεί και αντισυνταγματική. Γιατί δηλαδή, ο πλέον στυγερός δολοφόνος ο οποίος προκάλεσε το κοινό αίσθημα, πρέπει να βγαίνει και πρέπει διαρκώς να εξαιρείται ο άνθρωπος ο οποίας διέπραξε αυτό το έγκλημα αδιαμφισβητήτως αλλά οι οποίος πλήρωσε ακριβά επί πολλά χρόνια το έγκλημα το οποίο διέπραξε;».

Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε και στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι «βιάστηκε να φυλάξει τον αρχηγό του», ενώ έκανε λόγο για μαύρη καταχνιά και σκόνη που ρίχνεται αυτές τις μέρες.

«Μόνο αυτά είναι στην επικαιρότητα; Το ότι βγαίνουν paradise στα οποία είναι και σύζυγος με εξωχώριες δεν υπάρχει καμία ανάγκη να δώσουν εξηγήσεις;», σημείωσε.

Δείτε επίσης: Εισαγγελική έρευνα για συνομιλίες ποινικών κρατουμένων με Αυγενάκη

Ακόμα, έκανε αναφορές στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο φρουρός του οποίου, όπως είπε, πιάστηκε να κλείνει δουλειές με υπόκοσμο, ενώ κατέληξε λέγοντας, ότι κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν απολογείται για όλα αυτά, αντίθετα εγκαλούν την κυβέρνηση γιατί το συμβούλιο των φυλακών έδωσε άδεια με βάση τον δικό της νόμο.

Το σχετικό βίντεο:

https://vimeo.com/242106613

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ