Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

«Εσείς βγήκατε πρώτοι από το μνημόνιο, τώρα βγαίνουμε και εμείς», είπε ο Τσίπρας στον Αναστασιάδη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι πολύ στενές σχέσεις των δύο χωρών με τον αραβικό κόσμο.

e01017bed9f162616c0866980400a3f6

Αναλυτικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Καταφέραμε μια εθνική γραμμή για τη διεκδίκηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Αυτή η λύση προϋποθέτει και τη συμφωνία και της άλλης πλευράς» και πρόσθεσε ότι «δεν θα πρέπει να χάνουμε την ελπίδα και τον προσανατολισμό μας. Πρέπει να συντονίσουμε τα βήματα μας για επανέναρξη του διαλόγου, που θα μας οδηγήσει σε αυτή την πολυπόθητη λύση» υπερτόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναστασιάδης: Tα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία

Στη συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και χαρακτήρισε σημαντική την Ευρω-αραβική Διάσκεψη.

83dffff9d99843c9451ad963d9b53f2f

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην αναμενόμενη επίσκεψη του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού Ελλάδας- Κύπρου, ώστε οι συζητήσεις να οδηγήσουν σε κοινώς αποδεκτή λύση.

Για την προσπάθεια της χώρας μας να βγει από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία.

397ac3c1d373cb2e9d5eb6a32f0550cb

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε πως τα μέτρα που υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ