Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ για Σπυράκη: Ήταν «σαν έτοιμη από καιρό» για τη μονταζιέρα της ΝΔ (pdf)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καταρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τα εξαιρετικά “γρήγορα” αντανακλαστικά της, αφού… κατάφερε να απαντήσει μία βδομάδα μετά στην ανακοίνωση μας για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: «Κανένα θέμα με τη συμμετοχή της Μαρέβας στα Paradise Papers» (video)

«Ωστόσο, η απάντηση της έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αποκάλυψε ότι άδειασε μεγαλοπρεπώς τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ καθώς, προκειμένου να διασώσει την θέση της, ισχυρίστηκε πως τους “παρότρυνε” να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Προκειμένου να θολώσει περαιτέρω τα νερά, η Μ. Σπυράκη επικαλέστηκε τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία όντως εμφανίζεται πως υπερψήφισε το τελικό κείμενο. Στα πρακτικά, ωστόσο, που επικαλέστηκε, είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο η αποχή των υπόλοιπων ευρωβουλευτών της ΝΔ από την τελική ψηφοφορία, αλλά και οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επιχειρούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό κείμενο, θέτοντας προσκόμματα στην προστασία των καταγγελτών. Οι 3 τροπολογίες αυτές, οι οποίες συνυπογράφονταν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη, υπερψηφίστηκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, και βεβαίως τη Μ. Σπυράκη».

«Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τη σημερινή της απάντηση, η Μ. Σπυράκη ήταν “σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της ΝΔ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, επισυνάπτει τα πρακτικά με τα ονόματα των ευρωβουλευτών της ΝΔ και πώς αυτοί ψήφισαν τόσο στο τελικό κείμενο όσο και στις τροπολογίες.

«Για τη διευκόλυνση σας, στις σελίδες 142-172 θα βρείτε όλες τις ψηφοφορίες. Οι επίμαχες τροπολογίες είναι οι 2, 3, 4 στις σελίδες 152, 156, 162 αντίστοιχα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρακτικά:

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ