Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Διαψεύδει ο Κοντονής ότι ο δολοφόνος της Δώρας αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαψεύδει με δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, ότι ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο 58χρονος δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη – Τη σκότωσε για πέντε ευρώ (εικόνα)

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δίνει στοιχεία για τις ποινές που είχαν αποδοθεί στον δολοφόνο της άτυχης εφοριακού κατά το παρελθόν και την περίοδο κατά την οποία ήταν έγκλειστος, «προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική του δήλωση.

Δείτε επίσης: Ξυλοκόπησαν τον δολοφόνο της Ζέμπερη: «Αλήτη, μου σκότωσες το παιδί» (εικόνες – video)

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών φυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών.

Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε. Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ