Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Κατρούγκαλος: Σαφείς οι απαντήσεις Καμμένου για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησε από το ΥΠΕΞ να πάρει θέση σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, σημείωσε πως «ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις ότι ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξης επομένως».

Αφορμή ήταν η συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και το Καζακστάν.

«Δεν σας αφορά η συμφωνία, ωστόσο οι αποκαλύψεις του ταξίαρχου είναι δυσάρεστες. Έχουμε μία διακρατική συμφωνία. Τα όσα όμως διημείφθησαν ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και την Ελλάδα σε σχέση με το εξοπλιστικό πρόγραμμα, δείχνουν ότι η ποιότητα των σχέσεων είναι πολύ κακή. Υποτίθεται ότι συναλλασσόμαστε μαζί της και η πρεσβεία της λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τον μεσάζοντα», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.

«Το ζήτημα της συμφωνίας άπτεται του υπουργείου Εξωτερικών κυρίως όμως αφορά το υπουργείο Άμυνας. Όποια απάντηση και να δοθεί μπορεί να έχει ελλείψεις, να τη χρησιμοποιήσετε και να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπουργός Άμυνας έδωσε σαφείς εξηγήσεις και απαντήσεις, ο μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, δεν υπάρχει ζήτημα νομικής τάξεως επομένως», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ