Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Στη λίστα των Paradise Papers το όνομα της Μαρέβας Μητσοτάκη – Τι απαντά η ίδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μέτοχος κατά 50% σε offshore στα νησιά Κέιμαν της Καραϊβικής
  • Ο λόγος για την Eternia Capital Management
  • «Ήμουν σε διάσταση με τον Μητσοτάκη τότε» αναφέρει σε επιστολή της

Το όνομα της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers, αφού όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», είναι μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας.

Συγκεκριμένα, η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρίας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική. Η κυρία Γκραμπόφσκι την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν διαχειρίστρια ενός fund με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Τι απαντά η ίδια: 

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μακροσκελή της απάντηση στην εφημερίδα «Έθνος» υποστηρίζει ότι «το διάστημα εκείνο βρισκόμουν σε διάσταση με τον σύζυγό μου, γεγονός που δεν αμφισβητείται και έχει κριθεί εξάλλου και από τους αρμόδιους φορείς, άρα οποιοσδήποτε υπαινιγμός και προς αυτή την κατεύθυνση, στερείται αντικειμένου».

Η Eternia Capital Management ιδρύθηκε από την δικηγορική εταιρεία Appleby, τον Μάρτιο του 2010 στα νησιά Κέιμαν. Μέτοχοι της Eternia Capital Management ήταν η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και ένας παλιός συνεργάτης της από την εποχή που εργαζόταν στην Deutsche Bank.

Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με την Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς, ως Πολιτικώς Εκτεθειμένα Πρόσωπα νοούνται τα φυσικά πρόσωπα στα οποία έχει ή είχε ανατεθεί σημαντικό δημόσιο λειτούργημα, οι άμεσοι στενοί συνεργάτες τους και τα πρόσωπα που είναι γνωστά ως συνεργάτες τους.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ