Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Συμφωνήθηκε η σύσταση ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συμφωνήθηκε η σύσταση ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων, από το υπουργείο Οικονομίας και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα,  Τζέφρι Πάιατ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναγνωρίστηκε η θετική επίδραση στις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Συμφωνήθηκε η σύσταση ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και της αμερικανικής πρεσβείας, ως συνέχεια της συμφωνίας για τη σύσταση επιτροπής μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Οικονομίας και του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.

Στην ελληνοαμερικανική επιτροπή επενδύσεων θα εξετάζονται περιπτώσεις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τις δύο πλευρές, με στόχο την ενθάρρυνση και τη σύσφιξη των συνεργασιών ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων. Η επιτροπή θα συνεδριάζει δύο φορές το μήνα.

Στο πλαίσιο της ελληνοαμερικανικής επιτροπής επενδύσεων θα προετοιμαστεί το επόμενο ταξίδι του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο οποίο θα τον συνοδεύει ο αμερικανός πρέσβης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ