Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ένταση στην Εξεταστική για Υγεία – Καθοδήγηση μάρτυρα από ΝΔ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο φάκελος «ΚΕΕΛΠΝΟ» στο μικροσκόπιο της Εξεταστικής
  • Η προϊσταμένη του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης ως μάρτυρας
  • Συνεννόηση της μάρτυρα με βουλευτές της ΝΔ καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
  • «Από την ώρα που ξεκινήσαμε δίνουν γραμμή στην μάρτυρα για να σιωπήσει», κατήγγειλε η Καββαδία
  • Για ανοίκεια επίθεση κάνει λόγο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,

Με εντάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία, αφού η εξεταζόμενη μάρτυρας, Κατερίνα Πολύζου, επικαλέστηκε δύο φορές το δικαίωμα της σιωπής για να μην απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών παρότι το όνομά της δεν συμπεριλαμβάνεται σε καμία δικογραφία για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η Κατερίνα Πολύζου διατελεί από το 2007 χρέη προϊσταμένης του τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Από την ώρα που ξεκινήσαμε δίνουν γραμμή στην μάρτυρα για να σιωπήσει», ήταν το πρώτο σχετικό σχόλιο για τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Αννέτα Καββαδία, με τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην προσπαθούν σε καμία περίπτωση να προτρέψουν την μάρτυρα να βοηθήσει το έργο της Επιτροπής.

«Είναι ντροπή μπροστά στα μάτια μας να συνεννοείται η μάρτυρας με τους συναδέλφους της ΝΔ» κατήγγειλε σε έντονο ύφος και προέτρεψε τον πρόεδρο της Επιτροπής να δει τα σχετικά πλάνα από την κάμερα. «Είναι εντυπωσιακό…» σχολίασε περαιτέρω.

Αμέσως, ο Νότης Μηταράκης εξερράγη, αν και δεν τον κατονόμασε ο κ. Θεοφύλακτος. Φώναζε εκτός μικροφώνου, με τον κ. Θεοφύλακτο να του απαντά: «Εγώ να δεις τι θα σου κάνω… με απειλείς κιόλας!». Το πιο παράδοξο απ’ όλα, ήταν το σχόλιο του Κασιδιάρη μέσα στο χάος που επικρατούσε: «Βλέπουμε συμπεριφορές τραμπούκικες…».

Για να ηρεμήσει τα πνεύματα, ο κ. Μπαλωμενάκης αναγκάστηκε να σηκωθεί όρθιος προκειμένου να επιβάλλει την τάξη. Ο Νότης Μηταράκης από κοινού με τον Χρήστο Μπουκώρο ζητούσαν από τον κ. Θεοφύλακτο να ανακαλέσει, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει πως δέχτηκε ανοίκεια επίθεση, διευκρινίζοντας μάλιστα πως «δεν ανέφερα το όνομα του κ. Μηταράκη»…

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ