Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Χωρίς φορολογικά στοιχεία στη διαβούλευση οι εκπρόσωποι της Uber και της Beat

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του διαλόγου που αφορά το νέο νομοσχέδιο για τις Μεταφορές, ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων.

Στο διάλογο προσήλθαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), του Πανελλήνιου Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), όπως επίσης, και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Beat και Uber.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι συναντήσεις με όλους τους φορείς έγιναν σε πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα και με την ολοκλήρωση της κατάθεσης όλων των απόψεων μέσα στην εβδομάδα, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Κατά τις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι των εταιρειών διαμεσολάβησης, δεν προσήλθαν με φορολογικά στοιχεία, παρόλο που αυτά ζητήθηκαν από τον κ. Σπίρτζη. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπογραμμίζει ότι «παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που έθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την επίσημη παρουσίαση του νομοσχεδίου: Τι φόρο έχει πληρώσει η κάθε εταιρεία στο ελληνικό Δημόσιο; (όχι ασφαλιστικές εισφορές, φόρος είναι η φορολογία εισοδήματος) και ποια η μετοχική της σύνθεση στις αρχές του τρέχοντος έτους;». «Ας απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, κι αν επιθυμούν, ας ενημερώνουν τον ελληνικό λαό για τον ΦΠΑ που έχουν καταβάλλει και από ποιες δραστηριότητες προέρχεται, ή όποια άλλα τέλη έχουν πληρώσει…», καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ