Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Δεν θα ασφαλίζονται ΙΧ και ταξί αν δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η δηλώσεις του υφυπουργού ήρθαν μετά από ερώτηση του Λυκούδη
  • Προανήγγειλε επίσης αυστηροποίηση των προστίμων και των τεχνικών ελέγχων
  • Στην ΕΕ ο μέσος όρος ηλικίας της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων είναι τα 10 χρόνια

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, προανήγγειλε σήμερα στη βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λυκούδη από το Ποτάμι, την αυστηροποίηση των προστίμων, των τεχνικών ελέγχων και την απαγόρευση ασφάλισης οχημάτων (ΙΧ και ταξί) τα οποία δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. 

Ο κ. Λυκούδης, στην ερώτησή του τόνισε την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, καθώς, όπως είπε, είναι ο βασικός παράγοντας της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Αθήνα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λυκούδης, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος ηλικίας της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μέχρι 1950 κυβικά, είναι τα 10 χρόνια, στην Ελλάδα είναι τα 15 χρόνια και για τα μεγαλύτερα τα 17 χρόνια.

«Μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που έχουμε, πρέπει να δούμε και το περιβαλλοντικό πρόβλημα αλλά και την επιβίωση των ταξί και να εξετάσουμε αν μπορούμε να βάλουμε κανόνες ασφαλείας τουλάχιστο μέχρι το 2020 που ισχύει η αναστολή της υποχρέωσης για απόσυρση. Ιδέα μας είναι αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους στα ΚΤΕΟ όπως και να απαγορευθεί και να μην μπορεί να ασφαλιστεί ένα αυτοκίνητο, αν δεν περάσει πρώτα από αυτό. Πρέπει μέχρι το 2020 να είμαστε ανεκτικοί, αλλά ταυτόχρονα και αυστηροί για τα κλιμάκια των ΚΤΕΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

«Προφανώς και συμπάσχουμε λόγω της οικονομικής κρίσης με τα ταξί αλλά πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία και να ρυθμίσουμε και το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Λυκούδης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ