Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

«Τέλη 2017 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει ο Παππάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, ή το αργότερο ως τις αρχές του επόμενου έτους, ανακοίνωσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη.

Δείτε επίσης: LIVE: Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες – «Να υπερψηφίσει η αντιπολίτευση»

Παρουσιάζοντας την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε τα κόμματα να την στηρίξουν, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για μεγάλη τομή ευρύτατων πολιτικών συναινέσεων.

Ακόμη, ο κ. Παππάς εξήρε τη στάση του ΕΣΡ που έκανε, όπως είπε, πολύ περισσότερα βήματα από όσα είχαν γίνει στις προηγούμενες δεκαετίες, θωρακίζοντας τη διαδικασία με τις ομόφωνες αποφάσεις τους για τον αριθμό των αδειών και το ύψος του τιμήματος. «Το θέμα αυτό δεν προσφέρεται για τη μέθοδο βρίζω και ψηφίζω, λίγος σεβασμός δεν θα έβλαπτε», τόνισε για την αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι οι νέες αλλαγές στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες προέκυψαν μετά από στενή συνεργασία και εξαντλητικό διάλογο με το ΕΣΡ.

«Με την τροπολογία καταργείται η κατηγορία θεματικού προγράμματος. Όποιος θέλει να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή την διαδικασία. Άρα αυξάνεται και η αξία της άδειας. Είμαι αισιόδοξος για καλά αποτελέσματα», τόνισε στη συνέχεια.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση για τη διάσωση του Ταμείου των Δημοσιογράφων, τον ΕΔΟΕΑΠ, λέγοντας ότι σώζεται με βάση την κυβερνητική πρόταση και «ας αντιδρούν και ας εκβιάζουν κάποιοι εκδότες που είχαν συνταχθεί με το τσάμπα άδειες και τσάμπα εισφορές, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα τους εργαζόμενους.

Σημείωσε ακόμη, ότι «δεν είναι δυνατόν να δίνουμε τέτοια μάχη με τους θεσμούς και να κλείνουμε το μάτι σε αυτές τις λογικές, ούτε η σιωπή είναι χρυσός θέλει ξεκάθαρες τοποθετήσεις».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ